Door Esther Barfoot

‘A tribal meeting for people with a passion for change.’ Berlin Change Days is een sprankelende conferentie voor veranderaars – corporate en maatschappelijk – en viert dit jaar haar tiende verjaardag. In 2018 faciliteerden Yannis Angelis, Mary Alice Arthur en ik de conferentie met het geweldige thema ‘Courage and (Corporate) Activism’.

We leven in tijden van constant verandering. Enorme maatschappelijke en ecologische uitdagingen komen samen met zakelijke en organisatorische uitdagingen. Van alle kanten bouwt de druk zich op. Gelukkig staan er ook overal ‘change agents’ op. Ben jij er klaar voor om aan de slag te gaan?

 

Tijdens de Berlin Change Days duiken we diep in het veld van corporate activism en hoe dit een effect kan hebben op organisaties en samenlevingen. Aangezien het moed vergt om op de barricade te klimmen, moeten we werken aan de mind-set en vaardigheden die we daarvoor nodig hebben. In het bijzonder willen we werken aan een attitude die we allemaal moeten ontwikkelen: de moed om eigenaarschap te nemen voor de verandering die noodzakelijk is.

Keynote speaker is Celine Schillinger die bekend staat om haar corporate activism in de pharmaceutische industrie. Haar keynote is: What is corporate activism, why does it matter, how to stay safe? Lessons learnt from an epic change journey. Enkele van de workshops gegeven door onze internationale groep facilitators, zijn:

  • Choosing courage over comfort
  • Leading better through change
  • How to be a change agent in a non-linear reality
  • Is courageous activism the light side of the force?
  • Wayfinding in times of change
  • Change in toxic organisations: The courage to stop
  • Using Story Activism to build courageous communities
  • Compassionate corporate activism

Moed is besmettelijk. Een kleine daad van moed kan een golf van verandering bewerkstelligen die voorbij gaan aan de kracht van individuen. Actie nemen geeft anderen de ruimte om dit ook te doen. En er is geen betere plek om te beginnen dat in een community van gelijkgezinde activisten, leiders en change-makers.

 

Kom met ons mee op deze spannende rit!

May the force be with us!

 

 Workshop Berlin Change Days 2017

Vorig jaar heb ik tijdens de Berlin Change Days een workshop gegeven over activistische communicatie. Daarbij hebben de deelnemers ook activistische posters gemaakt.